Prasminga veikla Panevėžyje

Artėjant rudeniui ir ruošiantis antrąjai pandemijos bangai, mes, labdaro ir paramos fondas „Alfa-1“ ir mūsų vadovas Jonas Baltrušaitis susirūpinome savo terapinių veiklų tęstinumo galimybėmis.

 

Kartu su Panevėžio moterų laisvės atėmimo įstaigos vadovais ieškojome būdų kaip transformuoti veiklas prisitaikant prie naujų aplinkybių – karantininių ribojimų, kurie supratome atsiras ir rudenį, pavasarinė situacija kartosis, mums teks stabdyti terapines veiklas. Išeitis buvo rasta greitai – viena aktyviausių nuteistųjų ėmėsi atsakomybės organizuoti veiklas, pati įstaiga mums suteikė patalpas, o mums reikėjo pasirūpinti šių patalpų pritaikymu veikloms. Mūsų fondas remontui ir patalpų pertvarkymui į dirbtuves skyrė 1000 eurų. Taip gimė projektas „Gerumo dovana“, kurio rezultatas – nepakartojami, vienetiniai, rankų darbo dirbiniai, kuriais buvo apdalintos įvairios globos įstaigos, senelių ir vaikų namai, Kauno miesto vaikų dienos centrai, kitos pagalbą teikiančios organizacijos.

 

Pamatę veiklų prasmingumą tiek teikiant dovanas, tiek jas gaminant nutarėme tęsti šią veiklą, tačiau jai mums reikia išteklių – ieškome finansinės paramos, kad galėtume įsigyti reikalingų priemonių. Visi galintys kviečiami mums skirti 1,2% arba padaryti pavedimą. Kaip tai padaryti rasite čia. Taip pat mums praverstų šios priemonės:

  • Odos, dirbtinės odos atraižos
  • Storos, gobeleninės medžiagos atraižos
  • Šviesą atspindinti medžiaga atšvaitų gamybai

Visus galinčius prisidėti prie šios prasmingos veiklos kviečiame susisiekti su mumis arba mus paremti finansiškai. Visiems jau remiantiems – didelis AČIŪ!