Nepaisant apribojimų sulaukėme kalėdų senelio iš Švedijos!

Per daug metų fondo veiklos susikūrėme keletą tradicijų, kurių viena – kalėdinės dovanėlės mūsų globotiniams iš laisvės atėmimo vietų, socialinių įgūdžių stokojančių šeimų ir vaikų dienos centrų lankytojų šeimoms. Viena pagrindinių šios tradicijos rėmėjų yra mūsų draugė ir partnerė Walla Carlsson iš Švedijos Malmės miesto, kuri kartu su aktyvia tinkinčiųjų bendruomene kiekvienais metais dalinasi džiaugsmu ir itin naudingomis dovanėlėmis skirtomis skurdžiau gyvenančioms Lietuvos šeimoms.

 

Buvome itin maloniai nustebinti, kad ir šiemet, kai visą pasaulį užklupo pandemija, jų parama ne tik kad nedingo, bet ir nesumažėjo. Jie atsakingai pažiūrėjo į kalėdinę tradiciją ir tam, kad ji nenutrūktų įdėjo pastangų daugiau nei ankstesniais metais – tam, kad dovanėlės nesuprastėtų, reikėjo surinti ne mažiau lėšų joms, tačiau dėl atsiradusios nežinomybės žmonės tapo atsargesni, taupesni ir sunkiau aukojo didesnes sumas, tad rezultatui pasiekti reikėjo ne tik daugiau laiko bet ir daugiau pagalibinių rankų. Kalėdinių dovanėlių ruošimas prasidėjo dar vasarą o galutinis rezultatas – dovanėlės mūsų rankose atsidūrė prieš pat šventes – gruodžio 16d atvykęs vilkikas mūsų kieme iškrovė dovanėlių mums skirtą dalį ir išvyko pas kitas Lietuvoje remiamas kalėdinėmis dovanomis pagalbos organizacijas į kitus miestus ir miestelius.

 

Tad nors šie metai buvo sunkūs dėl įvairių priežasčių – tačiau šis kalėdinis stebuklas leidžia tikėtis geresnių ateinančių metų su mažiau apribojimų ir geresnėmis galimybėmis. Didelis dėkui visiems prisidėjusiems prie šio kalėdinio stebuklo ir vilties kad viskas bus gerai suteikimo!