Naujas mėnuo ir nauji apribojimai

Trumpoji savaitė po ilgojo savaitgalio prasidėjo pokyčiais – informacija apie smarkiai išaugusius Covid-19 susirgimų skaičius atnešė žinias apie artėjančius griežtesnius apribojimus – nuo šeštadienio pasidėsiantį dalies įstaigų uždarymą, griežtesnį ir plačiau taikomą privalomą apsauginės kaukės dėvėjimą.

 

Šie pokyčiai atsispindėjo ir mūsų veiklose – kviestinių specialistų pas mus neliko. Taip pat nebeateina ir dalis vaikų – jų tėvai bijo, kad vaikai užsikrės mūsų susitikimų metu, o ir mums yra sunkiau užtikrinti higienos sugriežtintų reikalavimų laikymąsi. Pradėjom mažindami rizikas vaikus kviesti atvykti tam tikrais srautais, gyvai dirbti po vieną darbuotoją su keliais vaikais ir kas antrą dieną. Nuotoliniu būdu darbo krūvis išaugo – su ugdytiniais bendraujame tiek telefonu, tiek internetu. Vaikams dėmesio reikia lygiai taip pat kaip ir iki apribojimų, o veiklas, kurių nebbegalime vykdyti tenka keisti kitomis, o joms pasiruošti irgi reikia laiko.

 

Pasitarę su psichologe Evelina nutarėme vaikučius kviesti savo emocijas reikšti per meninius darbelius – piešimą, rudeniškų kompozicijų kūrimą, lipdymą ir t.t – tinka bet kokia meninė saviraiška. Tai padės išsklaidyti niūrias emocijas, leis nusiraminti dėl susiklosčiusios situacijos. Pažadam, ateityje pasidalinsim meninių darbelių rezultatais!