Mūsų fondo vadovo kalėdinis sveikinimas

Šventos Kalėdos, net tik prekybininkų ar vaikų šventė, kai pirmieji gauna maksimalius pelnus iš bizgučių prekybos o antrieji kalnus dovanų vietoj kokybiško dėmensio. Šventų Kalėdų laikas – tai apmastymų laikas, o jo metu būtina išsivalyti ne tik namus, bet ir sielą, peržvelti draugų ir artimųjų ratą – ar jame tikrai yra tie, kurie ten turi būti? Tad užduok sau klausimus:

 

  • Ar tie, su kuriais dalinuosi meile, ja dalinasi ir su manimi?
  • Ar tarp mano daugybės santykių su įvairiais žmonėmis yra tokių, kurie mane slegia?
  • Ar mano aplinkoje yra žmonių, kurie yra abejingi man, mano sėkmėms ir nesėkmėms?
  • Ar apskritai yra tokių žmonių, kurie nėra pasirengę mane mylėti taip, kaip myliu juos aš?

Juk mylėti kitus mus mokė vaikystėje, tik neišmokė ką galime pasikviesti į savo sielos namus, o ko ne. Netinkami žmonės mūsų aplinke siurbia mūsų energiją neduodami mums nieko mainais, o kai save išdaliname kitiems nebegalime susikurti ramybės ir darnos savo viduje. Atsiribojimas nuo tokių žmonių ar net ryšių nutraukimas nebus išdavystė, tai bus savęs apsaugijimas nuo žmonių, kurie negali mylėti tavęs tokio, koks esi. Tiesa ta, kad mes negalime būti geri visiems, kaip ir visi būti mums geri.

 

Šiame pasaulyje nedaug ypatingų dalykų, o vienas iš jų – tikra draugystė. Yra žymiai vertingiau skirti laiką rasti tiems, kurie gali būti tavo draugais, nei tiem, kurie apsimeta jais. Žmonės, kurie tik eikvoja tavo jėgas ir laiką taip pat tolina tave nuo galimybės sukurti kokybiškus santykius su kitais žmonėmis. Tavo jėgos ir laikas – brangiausi dalykai šiame pasaulyje kuriuos turi ir jie deja riboti. Ir jie skirti TAVO asmeninės gerovės sukūrimui. Ne tavo darbas paaukoti savo gyvenimą kitų gerovės sukūrimui. Tu esi savo likimo numylėtinis, ir tik tau nuspręsti ar priimti meilę, kuri tau skirta ar toliau tęsti savo gyvenimo kančią su žmonėmis, kurie tave silpnina.

 

Šventų Kalėdų proga kviečiu išmokti 2021 atsirinkti tuos, su kuriais iš tikro verta kurti draugystę!

 

Labdaros ir paramos fondo vadovas
Jonas Baltrušaitis