Kasmetinė išvažiuojamoji stovykla Kosmosas

Kiekvienais metais turime keletą stovyklų ir viena tokių – mūsų išvažiuojamoji stovykla. Kiekvienais metais metais ši stovykla turi temą. 2018 metais jos tema buvo “Tikslas”, 2019 metais – “Egipto žemė”, o šiemet stovyklos tema buvo “Kosmosas”.

 

Po didelių vargų ieškant būdų kaip išlaikyti stovyklavimo tradicijas su įdomia ugdomąja tema mums į pagalbą atėjo mūsų partneris kaimo turizmo sodyba “Šaltupys” ir jos vadovas Raimundas Puišys visokeriopai prisidėjęs prie šios stovyklos įgyvendinimo. Be pagrindinės temos “Kosmosas” ir užduočių susijusių su šia tema, dar turėjome ir kitą, neoficialią, bet labai patrauklią temą – atostogos kaime. Pagrindinė tema mus skatino gilintis į kosmoso platybes susipažinti su Saulės sistemos planetomis, sužinoti kokios jos yra, kas yra žvaigždės ir palydovai. Neoficialioji tema mus mokė rūpintis silpnesniais, pažinti kaimo gyvūnus ir sužinoti kaip jais rūpintis, atskirti įvarius augalus, naudojamus maistui.

 

Savaitę trukusią stovyklą vainikavo vaikų talentų vakaras, kuriame kiekvienas stovyklos dalyvis buvo pasiruošęs pasirodymą – kas dainavo, kas šoko, kas įdomias istorijas pasakojo., kas net kosmoso gyventojų į šventę prikviesti ir prikalbinti pasirodymą surengti sugebėjo! Vakaro programos gale buvo apdovanotas pats uoliausas, kurybingiausias, aktyviausias tyrinėtojas įveikęs visas kliūtis atskleidęs visas paslaptis ir atradęs organizatorių stovyklos metu paslėptą lobį.

 

Esame be galo dėkingi mūsų partneriui ir pastoviam rėmėjui Raimundui Puišiui iš sodybos “Šaltupys” – jei ne jis ir jo visokeriopa pagalba mums ši stovykla būtų likusi tik svajonėse. Todėl didelį AČIŪ sakome tiek jam, tiek visai Šaltupio sodybai už galimybę įgyvendinti šią stovyklą. Didelis AČIŪ ir krikščioniško ugdymo draugijai, vadovams, savanoriams – be Jūsų būtume susidūrę su kurkas daugiau iššūkių bandant tęsti tradicijas neįprastu laikmečiu.