Birželio mėnesio išvyka

Kiekvieną kartą kai ateina vasara, kiekvieną mėnesį stengiamės papildyti savo kasdienes veiklas įvairiomis išvykomis, kurios galėtų suteikti ne tik pramogą bet būtų ir pamoka, kultūrinis akiračio praplėtimas. Tačiau kiekviena išvyka kainuoja pinigus, todėl mes džiaugiamės kiekviena partneryste, kiekvienu rėmėju, kurie padeda mums šviesti tuos, kurie turi mažiau galimybių apsilankyti įvairiuose kultūriniuose objektuose ir renginuose ir būtent todėl kiekviena tokia išvyka mums tampa tokia reikšminga.

Šį kartą rėmėjų dėka mes aplankėme vieną gražiausių objektų Kauno apskrityje – Raudondvario pilį ir jos parką. Nors pilyje esanti istorinė ekspozicija vaikų nesužavėjo, tačiau pilies parkas su žydičiomis pievomis ir gėlynais atpirko viską. Taip pat prisiminėme praėjusiais metais vykdytą Humana People to People finansuotą mūsų prjektą “Stalo akademija”, kurio metu mokėmės stalo etiketo – pilies kavinė buvo vieta, kur šias žinias pakartojome.

Netoli pilies yra senoji Nevėžio upės prieplauka – tad turėjome žygį miško takeliais ir ten – kupiną įspūdžių maršrutą įveikė net patys mažiausi. Pasiekus prieplauką vaikai sušoko į vandenį braidyti, o vyresnieji žygio dalyviai ruošti pikniko stalą. Nusiplovę rankas ir kojas ragavome vieni kitų atsineštus sumuštinius ir vadovų paruoštus gardėsius. Apsilankymas pilyje ir žygis gamtoje prabėgo bematant!

 

Kiekviena išvyka reikalauja finansinių išteklių, o jie yra vienas pagrindinių iš mūsų išvykas ribojančių veiksnių. Kita vertus –  jos galėtų vykti nebūtinai vasaros atostogų metu, todėl kviečiame visus galinčius padėti mums plečiant vaikų iš mažiau galimybių turinčių šeimų paremti mus. O kiekvienam mus parėmusiam – didelis AČIŪ už pagalbą ir paramą prisidedant prie prasmingų darbų.