Artėjančių veiklos naujovių belaukiant

Kiekvieną kartą, kai artėja didesni pokyčiai apie jų artėjimą išduoda kylantys gandai, kurių būna visokių, tiek teisingų tiek neteisingų. Visi esame girdėję apie vaikų dienos centrų paslaugų artėjančią akreditaciją, kuri kelia ivairių klausimų žmonėms dirbantiems šioje srityje.

 

Kad į šiuos klausimus būtų atsakyta ir išsklaidytos baimės, NVO vaikams konfederacija ir Lietuvos Vaikų Dienos Centrų Asociacija kartu su socialinėje srityje dirbančiomis institucijomis suorganizavo konferenciją. Jos metu buvo aptarta esama situacija, artėjantys pokyčiai, paaiškinta ko jais siekiama (siekiama institucijų ir nevyriausybinių organizacijų glaudesnio bendradarbiavimo teikiant pagalbą kam jos reikia iš tiesų).

 

Konferencijos metu kalbėta apie socialinių įvairių paslaugų poreikį, kokių labiausiai trūksta, analizuoti statistiniai rodikliai. Pagal šią informaciją galima egektyviau planuotis darbus gaunant finansavimą jų įgyvendinimui iš valstybinių institucijų. Paminėta ir kompleksinės pagalbos šeimai svarba dirbant socialinėje srityje – turi būti sprendžiama ne pasekmė o priežastis.

 

Nevyriausybinės organizacijos kviestos pasidalinti savo gerąja praktika, skatintos bendradarbiauti tarpusavyje, iškelti ir aptarti opiausias problemas, kurių galbūt nepastebima dirbant valstybinėse institucijose. Nevyriausybinės organizacijos taip pat kviestos bendradarbiauti glaudžiau tarpusavyje sprendžiant įvairias kasdienes problemas – ten kur vienos žinių, įgūdžių ir priemonių trūksta, kitose galbūt yra jų perteklius. Toks neformalus ir draugiškas bendradarbiavimas gali padėti efektyviau pasiekti tikslų kurie mus visus vienija.

 

Tad po šios konferencijos ramiau laukiame artėjančių pokyčių ir su gautomis žiniomis galime tikslingiau jiems ruoštis.