Tapybos pamoka “Be teptuko”!

Ogi pačiu universaliausiu įrankiu kurį turime – pirštais! Ir ne tik jais. Tapyti ir piešti galima net bulve (iš jos pasidarytu antspauduku), trintukais, pamirkytais į dažus ir praktiškai viskuo, kuo leidžia sugalvoti fantazija! Kas pasakė, kad galima piešti tik teptuku?! Mes galime tvirtai teigti – tai melas ir tuo įsitikinome tapybos pamokoje su Gabriele.

 

Ji kaip visada mums papasakojo ir parodė daug. Pirmiausia pasidalino krūva idėjų, ką galime panaudoti kuryboje – o pasirodo galime naudoti viską ką turime ir ką randame. Ji taip pat papasakojo kokią simbolinę reikšmę lietuvių ir baltų kultūroje turi spalvos, taip pat, kad spalvos ne visose šalyse gali turėti tą pačią reikšmę. Gabrielė parodė kaip įvairiomis priemonėmis išgaunami įvairūs atspalviai ir kad su tuo pačiu pietuku galima išgauti daugiau nei vieną spalvą, kad spalvų linijos gali būti piešinyje griežtos arba gali būti susiliejusios, taip pat kaip su dažais sukurti norimą atspalvį maišant įvairius dažus. Pasak mokytojos, itin yra gerai užsiimti kurybine veikla apėmus stiprioms emocijoms, o viena lengviausiai prieinamų veiklų yra piešimas – taip paleidžiamos susikaupusios nemalonios emocijos, nurimstama.

 

Kievienas vaikas galėjo savo piešinį kurti kaip jam į galvą šovė, todėl netgi atsirado trimačių priešinių – prie kartono buvo klijuojamos iškirptos ir nuspalvintos įvairios detalės, pavyzdžiui saulė, žuvis, gėlė… Visų vaikų darbeliai buvo unikalūs ir gražūs!