Rugsėjis prasideda kurybinio rašymo dirbtuvėmis

Kiekvienas gali kurti ir tą gali daryti ne tik piešdamas, bet ir rašydamas ar kitaip meistraudamas. Tą teigia ir mūsų draugai bei įvairių mūsų veiklų partneriai – Kauno menininkų namuo darbuotojai.

 

Jie taip pat teigia, kad kiekvienas mažas vaikas yra drąsus kurti, tik vėliau, jam augant aplinka jį apriboja, ypač jei vaiko ir aplink esančių žmonių požiūriai nesutampa. Kaip konkrečiai tai nutinka? Vaikas darželyje nupiešia piešinį. Auklėtoja sako – negražu, nebūna kreivos tvoros ir mėlynos saulės. Vaikas nupiešia kaip reikia – tada dar kartą sulaukia kritikos dėl kito suagusiojo, esančio šalia suvokimu netinkamo dalyko. Po kažkelinto tokio atsiliepimo vaikas nusprendžia – nemoku piešti, todėl kad nesulaukčiau kritikos nebepiešiu. Taip yra su visa kuryba.

 

Po toki paaiškinimo iš pačių menininkų apie kiekvieno žmogaus gebėjimą kurti seka kitas paaiškinimas – kaip galima lengvai pažadinti savyje kurėją ir sukurti eilėraštį, istoriją ar poemą. Jie paėmė 5 atsitiktinius žodžius: vakaras, triukšmas, knyga, puodas ir mėsa ir pažadėjo juos sudėlioti taip, kad gautųsi kokia nors eiliuota istorija, Rezultatas gavosi nepakartojamas ir linksmas:

 

Toks vakaras…
Triukšmas.
Knyga atversta…
Ir kaip ją skaityti,
Jei puode kvepia mėsa?!

 

Vėliau kiekvienas gavo po kelis skirtingus žodius ir keletą minučių pagalvojimui. Rezultatų buvo įvairių – tiek prasmingų, tiek juokingų – nuotaika pakilo visiems! Vėliau gavome ir sudėtingesnių užduočių musu grupė turėjo sukurti scenarijų filmui ir užduotis pavyko!

 

Dar kartą ačiū Kauno Menininkų namams už nepakartojamą pamoką ir atvertas akis, jog esame kiekvienas be galo kūrybingas!