Rudens galimybės nuotaikai kelti

Dingus galimybėms lankyti mokyklą ir draugus pradėjo prastėti mūsų globojamų vaikų nuotaika ir fizinė sveikata. Tad reikėjo imtis neatidėliotinų veiksmų ir situaciją keisti iš esmės. Jau ne kartą savo veiklose esame susidūrę su įvairių formų meno terapijos nauda, tad ir šį kartą pasinaudojome anksčiau įgytomis žiniomis ir pakvietėme vaikus sukurti rudens kompozicijas iš to ką randa savų namų kieme ar artimiausiame parke.

 

Vaikams ši užduotis buvo duota padaryti pasirinktinai vieniems ar su tėvų pagalba išreiškiant savo emocijas kylančias dėl atsiradusių apribojimų. Kompozicija galėjo būti bet kas – tiek nuotraukoje užfiksuota natūraliai gamtos sudėta kompozicija iš augalų, erdvės, vabzdžių ir panašiai, tiek pačių vaikų sudėliota kompozicija ant miško takelio, pievoje ir t.t. Rengdami tokias kompozicijas jų kūrėjai atsipalaiduoja, išleidžia susikaupusias emocijas, mažėja depresinės nuotaikos, gerėja fizinė sveikata o jei dirba su artimaisiais – stiprėja jų tarpusavio ryšys.

 

Po šios užduoties prašėme savo globotinių bent pasidalinti įspūdžiais užduoties atlikimo metu ar po jos, jei turi noro – pasidalinti nuotraukomis su gautais rezultatais. Apibendrinant galime pasakyti, kad dauguma šeimų atliko šią užduotį kartu ir nors kelias minutes jos atlikimo metu turėjo kokybišką tarpusavio bendravimą, kurio visuomet trūksta.