Pirmosios pagalbos teikimo mokymai vaikams

Kad vaikai įgytų naudingų įgūdžių, kuriuos pastiprinti naudinga ir patiems labdaros fondo darbuotojams, mes susiderinome su Amici Art neformalaus vaikų švietimo būrelių organizatoriumi dėl išlikimo mokyklėlės programos pravedimo mūsų patalpose, tad jų sulaukiame kiekvieną savaitę su vis kitokia, bet aktualia išlikimo programa. Tokią programą jie buvo pasiruošę ir šį kartą. Šį kartą kalbėjome apie 3 atvejus kaip reikia saugoti bei gelbėti save ir kitą.

 

Mes dažnai važiuojame į kultūrinius objektus gamtoje. Kiekvienas žino, kad miške reikia saugotis ne tik gyvatės, bet ir erkės, kuri gali pridaryti ne mažiau sveikatos problemų nei erkė. Mes sužinojome kokius drabužius rinktis vykstant į gamtą, o kokie tam visiškai netinkami, kokios priemonės yra efektyviausios saugantis nuo erkių (deja kaimybės užkalbėjimai neveikia – saugotis reikia pačiam). Kaip taisyklingai ją išsitraukti ir kodėl būtina įsikandusias erkes išsitraukti kuo greičiau.

 

Mes kiekvienas esam bent kartą truputį springę (ir dėl to smarkiai užsikosėję), tačiau retas kuris yra užspringęs rimčiau iki tiek, kad jam prieiktų aplinkinių pagalbos padedant įstirigusį kvėpavimo takuose maistą išsitraukti. Mums buvo parodytas ženklas, ką turime parodyti kitiems jei užspringome ar pamatę jį rodantį žmogų suprasti kad jam reikia pagalbos, nes jis užspringo. Taip pat – kaip padėti kitam jei jis užspringo ir ką daryti jei užspringome patys, o aplink nieko nėra.

 

Buvo aptarta ir dar viena kritinė situacija, kai žmogui reikalinga neatidėliotina mūsų pagalba – tai samonės praradimas. Papasakota kaip tas žmogus turi būti paguldytas, kas turi būti pažiūrėta, kaip turi būti daromas dirbtinis širdies masažas ir dirbtinis kvėpavimas, kiek laiko turi tai būti daroma (iki kol atvažiuos greitoji arba bent valandą).

 

Po mokymų (kaip ir kiekvieną kartą) buvo surengtas žinių patikrinimo testas, o geriausiai įvertinti gavo mini prizus. Laukiam ateinančių susitikimų su Amici Art ir kitų naudingų išlikimo mokyklėlės pamokų!