Nepriklausomybės atkūrimo ir meilės dienų paminėjimas

Kiekviena pasitaikiusia proga stengiamės ugdyti vaikų patriotiškumą. Vasario mėnesį tokias progas turime net dvi – Valentino dieną ir Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Abiejų šių švenčių proga galima kalbėti apie meilę tėvynei, o kad tai galėtume pasidaryti buvo organizuojama nedidelė šventė.

 

Pirmiausia – šventine atributika buvo pasipuoštos patalpos, vėliau – pasidengtas šventinis stalas su užkandžiais – vaikų pasiruoštais sumuštinukais, vaisių padėklu ir vaisinėmis salotomis, pasipuošėme šventine atributika. Šventė prasidėjo dovanėlėmis vaikams – kiekvienas vaikas gavo po mažą Lietuvos vėliavėlę, vėliau tęsėsi valstybinio himno giedojimu, paskui – Lietuvos istorijos prisiminimas peržiūrint keletą įdomių filmukų apie Lietuvos istoriją. Po filmukų vaikai pavargo sėdėti, tad turėjome keletą smagių judrių žaidimų, o vėliau prisėdome prie stalo ragauti pačių pasiruoštų vaišių (ačiū Juliui Norvilai ir Humana finansuotiems prieš porą metų projektams, kurių metu išmokome greitai iš pačių paprasčiausių produktų pasirengi šventinį stalą). Pasivaišinę turėjome vadovės Agnės paruoštą protmūšį apie Lietuvos istoriją. Protmūšis buvo sunkus, tačiau jo metu sužinojome svarbių dalykų apie mūsų valstybės susikūrimą. Galiausiai – kiekvienas protmūšyje dalyvavęs vaikas gavo dovanų po šokoladinį kiaušinį.

 

Kiekviena tokia šventė reikalauja tam tikrų papildomų, kad ir nedidelių išlaidų. Šį kartą mums pasisekė – šios šventės rėmėjas buvo aprangamoterims.lt, tad didelis ačiū jiems! P.s. Pas juos rasite gerų europietiškų drabužių moterims ir merginoms.