Grybų diena

Kai kurie smagūs dalykai gimsta neplanuoti, taip ir grybų diena mūsų išvykose atsirado neplanuotai, ankstensnės edukacinės išvykos į gamtą metu. Vaikų domėjimasis grybais mums pakišo mintį apie juos papasakoti plačiau, tad tam skyrėme atskirą išvyką į gamtą.

 

Pasiruošimas šiai išvykai prasidėjo kelios dienos prieš – vaikai buvo informuoti su kokiais drabužiais galima vykti į gamtą o su kokiais to daryti negalima. Taip pat – kodėl netinka pasiimti maišelį i reikia turėti krepšį ar bent jau kibirą. Išvykimo dieną buvo pravestas instruktažas apie valgomus grybus – kokius rinkti, o kokių ne. Atvykę į mišką visi išsipurškėme priemonėsmis nuo vabzdžių (erkių, uodų, muselių ir kitų). Per valandėlę prisirinkome įvairių grybų ir mokėmės juos paruošti pietų stalui. Sekančią mūsų bendrų veiklų dieną gavome paragauti grybų paruoštų su bulvėmis.

 

Kitąmet planuojam pasiruošti rimtesnę edukaciją grybų rinkimo ir atsargų žiemai ruošimo klausimais, o šiemet bent jau pasinaudojome galimybe netikėtai į programą įtraukti grybų dieną, o vėliau paragauti ir jos rezultatų.