Gimtadienio šventė vaikų dienos centre

Kiekvieną kartą, kai turime progą švęsti vaikų dienos centre ja džiaugiamės. Ir ne tik todėl, kad mėgstame šventes, bet ir todėl kad gauname galimybę ugdyti ne visai kasdienius, bet ne mažiau svarbius socialinius įgūdžius.

 

Švenčiant gimtadienius mokome vaikus teikti dovanėles, jas priimti, pasakojame kokios dovanėlės yra geros o kokios tiesiog netinkamos. Ruošdamasis artėjančiai šventei kiekvienas vaikas sukaktuvininkei padarė savo rankų darbo dovanėlę ir į ją įdėjo daug meilės ir kruopštumo. Artėjant šventei puošiame aplinką – čia atsiranda erdvė praktiškai pritaikyti įvairių meninių užsiėmimų žinias kuriant šventines dekoracijas, aplinką puošiant girliandomis, balionais, pasigaminant gimtadienio kepurėles. Itin praverčia ir žinios įgytos projekto „Stalo akademija“ metu (ir kurį finansavo Humana People To People) – paprasti, skanūs ir lengvi sumuštinukai neužtrunka padaryti o ir produktai nekainuoja tiek daug, kad sau negalėtų jų leisti pavaišinti svečius kiekvienas jubilijatas. Ir žinoma, pasiruošėme šventinę stalo puošmeną – tortą. Pasibaigus gimtadieniui – kvietėme visus vaikučius padėti draugiškai susitvarkyti, nors gimtadienis buvo smagus ir mūsų nebuvo šimtai, tačiau nešvarių indų vistiek užaugo kalnai.

 

Tad taip mes švenčiame gimtadienius (o tuo pačiu ir mokomės juos švesti panaudodami stalo etiketo žinias iš projekto „Stalo akademija“), sklaidome neigiamas rudenines emocijas ir keliame džiugesį vieni kitiems.