Gaminome dovanėles draugams ir artimiesiems

Plasteliną rankose bent kartą gyvenime yra turėjęs ko gero kievienas Lietuvos vaikas, tačiau ne kiekvienas vaikas turi galimybę susipažinti su molio galimybėmis. O molis turi daugiau pranašumų nei plastelinas, o vienas jų – jo kvapas, primenantis gimtąją žemę. Dar daugiau molio privalumų išvardino pamoką vedusi Gabrielė.

 

Pamoka prasidėjo nuo susipažinimo kas yra molis. O molis – tai tam tikros struktūros žemė, išgryninta, be priemaišų gali būti formuojama kaip tik norime, o jei kūrinys gaunasi itin garžus jį galime išdegti tam tikroje aukštoje temperatūroje itin karštuose pečiuose, tad jis ne tik žaislas (kas yra plastelinas) su kuriuo galima sukurti formas, bet ir priemonė sukurti buityje reikalingui daiktui, pavyzdžiui puodeliui. Iš molio galima padaryti žaisliukus, varpelius, kitokius suvenyrus, kuriuos galima dovanoti draugams ir artimiesiems. Molis gali būti terapinė priemonė per formas paleidžiant susikaupusius jausmus. Molis itin naudingas lavinant smulkiąją motoriką – lipdant smulkias detalytes didesniems dirbiniams, pavyzdžiui puošiant puodelį, lipdant jam rankenėlę, formuojant kalėdiniam nykštukui barzdą ar nosį, lipdant velykinį zuikutį.

 

Pamoką vedusi Gabrielė taip pat pasidalino paslaptimis kokius virtuvinius įrankius ir indus galima panaudoti kuriant tobulų formų molio suvenyrus – gražiems dryželiams ar taškučiams tinka šakutė, tobulas formas gali padėti išgauti sausainių ir ledukų formelės, tobulą kepurytę nykštukui lengviau padaryti su teptuko ar pieštuko galu.

 

Atrandant molio paslaptis laikas prabėjo bematant. Pilna įspūdžių pamoka vaikams labai patiko, tad mokytoja Gabrielė pažadėjo ateityje dar pas mus sugrįžti ir pasidalinti savo naujausiais atradimais dirbant su moliu ir mokant mus pažinti molio ir kurybos paslaptis.

 

Lipdymo pamokėlė – ne tik smagu bet ir naudinga!