Maži mūsų pasiekimai sausį

Socialinė pagalba šeimai – jautri ir subtili veiklos sritis. Kiekvienas atvejis labai individualus, tad reikalingos ne tik techninės kompetencijos bet ir psichologinės žinios. Eidami teikti pagalbos šeimai, mūsų socialiniai darbuotojai pirmiausia vadovaujasi krikščioniškomis vertybėmis. Kita svarbi mūsų darbo taisyklė – padėk ten, kur reikia, nesugriaudamas to, kas yra gerai. Toks požiūris duoda vaisių – per pastaruosius kelis mėnesius buvo pasiekta:
* Šeimoje, kurioje vaikams itin sunkiai sekėsi mokytis mokykloje, pavyko pasiekti pažangos. Vaikų pažymiai pagerėjo kai tėvai suprato savo ir pedagogų mokykloje bendradarbiavimo svabą. Mažytis, bet labai svarbus žingsnis sprendžiant problemas.
* Po jautrių pokalbių, paskatinimo ir padrąsinimo mūsų globotinė po ilgos bedarbystės pagaliau susirado darbą. Džiaugiamės jos pasiekimu kartu su ja.
* Užmegztas ryšys su nedrąsia mergaite iš globojamos šeimos. Galbūt tai nepasirodys didžiulis darbas, tačiau kai kuriais atvejais tai yra didelis darbas reikalaujantis daug pastangų ir laiko. Per užmegztą ryšį bus galima padėti jai spręsti jos asmenines problemas ir stiprinti jos socialinius įgūdžius.
Džiaugiamės šiais mažais pasiekimais ir dirbame tam, kad darnos šeimose būtų kuo daugiau.