Vertingi mokymai fondo vadovams

Covid-19 pandemija turi ir teigiamų pusių. Kol viskas yra smarkiai apribota ir dalis mūsų veiklų apstoję yra puikus metas gilinti žinias savo darbo srityje. Taip mano ir fondo vadovai Alma ir Jonas, kurie taip pat priklauso tarptautinei kalėjimų kapelionų organizacijai Good News Jail and Prison Ministry.

 

Ši organizacija pasaulinės pandemijos metu nuo sausio pradėjo nuotolinių paskaitų ciklą – mokymų programą, skirtą stiprinti mūsų darbui laisvės atėmimo vietose ir darbui su socialinių įgūdžių stokojančiomis šeimomis, vaikų dienos centro globotiniais. Tarptautinius mokymus veda ilgametę patirtį turintys specialistai iš Švedijos ir JAV. Kiekvienas mokymų dalyvis gavo paruoštą medžiagą – metodinę mokymų atmintinę darbui socialinėje srityje. Ši medžiaga buvo rengta remiantis įvarių, daugiau nei 20 metų vykdytų socialinių tyrimų rezultatais, atsižvelginat į ilgametę patirtį turinčių specialistų rekomendacijas. Šioje 200 lapų užimančioje medžiagoje yra pateikiami pavyzdiniai dokumentai, pagal kuriuos galima vertinti globotinio / globojamos šeimos realią situaciją iš mažiausių detalių ir pagal ją teikti daugiausia pažangos duodančias paslaugas ir pagalbą. Mokoma kaip specialistai turi susiplanuoti savo darbą socialinėje srityje, kokiomis priemonėmis to siekti. Kaip apskritai efektyviai naudoti šią metodinę medžiagą kasdieniame darbe socialinėje srityje.

 

Mokymuose išskiriama dvasinės-psichologinės-religinės pagalbos nauda užmezgant su globotiniais artimą ryšį taip pasiekiant maksimalų rezultatą bendradarbiaujant su globotiniu / globojama šeima: kai abi pusės supranta viena kitą, kai pagalba teikiama tik tokia, kokia yra reikalinga ir kokią gali priimti globotinis / globojama šeima, tuomet pasiekiamas maksimalus pokytis ir teigiamas rezultatas.

 

Ačiū organizacijai Good News Jail and Prison Ministry už naudingus ir aktualius mokymus!