Pasigirsim savo partneryste!

Kiekvienas vaikas turi būti fiziškai aktyvus tam, kad būtų sveikas. Sėdėjimas pamokose, o po jų ar per atostogas prie televizoriaus ir prie kompiuterioyra dažno šiuolaikinio vaiko kasdienybė. Taip po truputį vaikai silpsta fiziškai, silpnėja jų imuninė sistema ir sveikata, didėja svoris ir mažėja savivertė. Šios bėdos neaplenkia ir mūsų globojamų vaikų.

 

Pirmas žingsnis šią bėdą spręsti – sudominti vaikus sveika mityba (tam praėjusiais metais buvo vykdytas Humana People to People projektas Valgyk sveikai), o sekantis, bet ne mažiau svarbus žingsnis – sudominti aktyvia fizine veikla ir sportu. Dažnas vaikas nemėgsta kūno kultūros pamokų, nes ten jo gebėjimai vertinami… pagal tai, kaip jis greitai/stipriai atlieka kokį nors fizinį pratimą(o kai kuriais atvejais – kaip sėkmingai žaidžia mokytojo mėgiamą sportinį žaidimą), nors patys vaikai yra skirtingo sudėjimo ir fizinės sveikatos, tad toks vertinimas gaunasi fizinė diskriminacija, kuri “įvaro” vaikui “alergiją” sportui.

 

Jau senokai pastebėjome, kad bendradarbiavimas su sveikatingumo centrais, kuriuose yra kelios sporto ir mankštos rūšys padeda mūsų ugdytiniams pamilti aktyvias fizines veiklas kurios turi visokeriopą naudą sveikatai, padeda susikaupti, atkakliau mokytis net ne su sportu susijusių dalykų, pavyzdžiui… matematikos! Todėl savo labdaros ir paramos fondo veikloje savo globotiniams ne kartą esame pirkę sveikatingumo centrų paslaugų, kurios ne kartą ir ne du mums pasiteisimo – fiziškai išvargę mūsų globotiniai mažiau veliasi į agresyvias bereikalingas diskusijas savo šeimose, yra labiau pajėgūs koncentruotis ties mąstymo reikalaujančiomis užduotimis(o šiuos mūsų pastebėjimus patvirtino ir smurto protrūkis karantino metu globojamose šeimose).

 

Galiausiai po įvairių paslaugų pirkimų tokio tipo įstaigose sudarėme partnerystę su Kauno Šančių sporto ir sveikatingumo centru, o už galimybę bendradarbiauti esame be galo dėkingo jo vadovui Raimudui Plūkui. Nuo šiol mūsų veiklos vyks jame, o apie patį sporto ir sveikatingumo centrą daugiau informacijos rasite čia.