Mūsų penktadienio darbai

Mūsų veiklos specifika tokia, kad mums negalioja jokie įprastiniai darbo laiko standartai, tad mes dirbam be švenčių ir be savaitgalių budėjimo režimu visą laiką, nes ne visi darbai gali būti suplanuoti tada kai mes norime ir kada mes norime.

 

Pošventinį penktadienį mūsų vadovas Jonas vyko pagelbėti nuteistąjai pateikti pas gydytojus. Pasirodo, mums nederinant įvairių institucijų nusistatytų darbo tvarkų, laisvės atėmimo vietose esantys žmonės gali negauti medicininės pagalbos dėl to reikalingas įsikišimas iš šono ir prašymas šių institucijų darbuotojų labiau atsižvelgti į realią padėti, o ne griežtai vadovautis nustatytomis tvarkomis, kurios ne visada sutampa, kas lemia ir situacijas, kai nuteistieji negali gauti būtinos pagalbos.

 

Darbas su socialinių įgūdžių stokojančiomis šeimomis taip pat nesibaigia, o ir ilgalaikė pandeminė situacija atsiliepė ne tik mūsų globotinių šeimų narių sveikatai, bet ir… pasiekimams moksle! Neseniai į mūsų vaikų dienos centrų veiklą įsijungė antrokė mergaitė, kuri pažįsta vos keletą raidžių, negali net užrašyti savo vardo, kai dažnas vaikas prieš pirmą klasę jau moka skatyti. Mūsų darbuotojai jau pasirengė specialią programą, kad šiai mergaitei padėtų pasivyti bendraamžius, tačiau šios mergaitės ugdymo mes negalime nutraukti net per šventines dienas. Manome, kad jei ne karantinas ir ne pandeminės situacija, ši mergaitė nebūtų iškritusi iš ugdymo programos – ji nesijungia į pamokas nes nemoka, tėvai neturi socialinių įgūdžių kad jai padėtų, o mokytojų pagalbos gyvai dėl pandemijos nesulaukia.

 

Tad kaip matyti, nors ir yra šventinis laikotarptis, tačiau mūsų darbai nestoja ir nesibaigia, net jei kiti ir švenčia.