Gruodis – švenčių metas!

Kaip žinia – mūsų dėmesio ir mūsų rankų reikia įvairiose situacijose, tad Šventas Kalėdas minėjome ne kartą ir ne du. Kiekvienas iš šių minėjimų yra savaip ypatingas ir mielas, nors ne kiekviename iš jų buvo svarbiausias vaišių stalas. Trumpai pasigirsime, kur sutikome Šventas Kalėdas:

  • Vaikų dienos centre “Antrieji namai – Viltis”. Į svečius pasikvietėme vaikų krikščioniškajį centrą. Prisiminėme Kristaus gimimo istoriją – vaikai suvaidino spektaklį. Pasipuošėme stalą, prisiminėme ne tik krikščioniškąsias, bet ir baltiškąsias tradicijas. Vaikams buvo paruoštos dovanėlės.
  • Vaikų dienos centre “Šviesa vaikui”. Mūsų pagalbininkai Rolandas Daugnoras ir Aistė Žvirblytė sukvietė vaikučius ir jų tėvelius į kalėdinį žaidimų vakarą prisimenant Kristaus gimimą, aptarian šios šventės prasmę ir simbolius mūsų gyvenimui. Šventę vainikavo dovanėlės vaikams.
  • Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje – pataisos namuose. Daug kalbamės apie šios šventės prasmę ir tradicijas. Tokio susitikimo esmė būna ne gausus stalas, o atleidimas sau ir kitiems, dvasinis atgimimas ir kančios prasmės pamatymas. Ne visi kalintys nepilnamečiai turi gražių atsiminimų apie Kalėdas šeimoje, todėl šie kalėdiniai susitikimai tampa dar prasmingesni.
  • Kauno tardymo izoliatoriuje. Čia susitikimų metu vaišės būna simbolines, tačiau diskusijos apie šventės prasmę, viltį ir tikėjimą būna gilios, palydimos malda, kurią kiekvienas laukiantis teismo sprendimo ar esantis nežinioje kartoja dažniausiai savais žodžiais, o ne iš įvairių vadovėlių.
  • Panevėžio moterų pataisos namuose. Kalėdos pasitinkamos giliomis diskusijomis apie kaltės išpirkimą ir atgailą. Dažna moteris esanti įkalinimo įtaigoje šventiniu metu labiausiai pajunta buvimo su savo vaikais trūkumą, negalėjimą kartu susėsti su vaikais prie Kūčių stalo. Gilius dvasinius pokalbius palydi simbolinės vaišės ir dovanėlės.
  • Simbolinis savanorių ir pagalbininkų susitikimas tarpušventyje – neformaliai pasidžiaugiama pasiekimais, brėžiami nauji tikslai, pasidalinama naudinga informacija.

Metų pabaiga pas mus – ne tik padarytų darbų ataskaitų pildymas rėmėjams ir partneriams, bet ir intensyvus švenčių minėjimas su mūsų globotiniais. Kiekvienais metais smagu turėti galimybę pradžiuginti tuos, kuriems reikia mūsų pagalbos ir dėmesio, o jei ir tu nori prie to prisidėti, tuomet visada gali paremti mūsų fondą.